Sommertogt 2015

Lørdag den 4. juli drager Sundets to gaffelriggere igen på sommertogt. Det bliver sammen med 4 gaffelriggere fra K.A.S. og sandsynligvis også nogle private både.

Sommertogtet er en skøn måde at holde ferie på. Det er også en ferie, der er fyldt med sejleroplevelser. Det er en ferie, hvor vi lever med vejret, og nyder det når dette er godt og får en ekstra oplevelse, når det er hårdt vejr. Det er en ferie, der som i eventyret både har det skønne og det grumme.

Det er en ferie med andre glade sejlere, der hygger sig sammen og hjælper hinanden. Man er sammen om at løse udfordringerne og klare dagligdagens gøremål.

Det er en ferie, der også giver mulighed for at sejle med gaffelriggerne. De er dejlige at være om bord i, og det er udfordrende at sejle kun for sejl og herunder ind og ud af fremmed havn. Og så er de flotte. 6 gaffelriggere i Limfjorden vil lyse op på Limfjordens vande.

Sejlmål

Sommertogt 2015 går i år til Limfjorden og målet er at nå rundt om Mors. Måske når vi også ud i Nissum Bredning.

Det er et spændende og flot farvand at sejle i. Vi vil have land om os det meste af tiden og vil kunne skue ud over både flade enge og fine skrænter. Der er bugter og øer omkring os. Det er også udfordrende. Der er mange snævre løb at sejle igennem. Limfjorden er mange steder nok bred, men en del steder kun med et smalt sejlløb i et vand med under 1 meters dybde.

Turen til Limfjorden planlægges at gå over Anholt og muligvis via Gilleleje.

Vi er som andre sejlere afhængig af vind og vejr. Ovenstående mål er derfor mål. Det realiserede togt kan blive anderledes. Der er også andre muligheder. Er tiden til det, kan der sejles ind i Mariager Fjord. Der kan sejles til Anholt via Sverige.

Tider

Der sejles i ugerne 28, 29, 30 og 31. – fra 4. juli til 2. august. Det er muligt at deltage i en uge eller flere uger. Der er skiftedag lørdag.

Vær opmærksom på, at sejlugerne altid starter lørdag før ugebetegnelsen. Uge 29 starter f.eks. om lørdagen i ugen 28 (den 13. juli).
Uge 31 slutter et sted mellem fredag aften i ugen og søndag. Der sejles i uge 31 efter at være hjemme senest lørdag, men vejr og vind kan medføre, at det først bliver søndag.

Deltagere

Sommertogtet er for alle Sundets medlemmer. Hvis du gerne vil sejle med i egen båd, er det også muligt.

Pris

Hver båd deler de udgifter, som man har på båden. Det er først og fremmest til mad og havnepenge. Det har typisk været en udgift på 700-1000 kr. pr person/pr uge. Derudover koster det 350 kr pr uge at deltage.

Tilmelding

Tilmelding sker herfra sommertogtets hjemmeside (klik).

Ved tilmelding før 2. maj:
Hvis du allerede nu ved, at du er interesseret og vil planlægge at kunne deltage, vil vi meget gerne, at du tilmelder dig allerede nu – også selvom du ikke med sikkerhed ved, om du kan deltage. Indtil 2. maj er din tilmelding ikke bindende. Vi sender mails ud i sidste halvdel af maj og beder da om en bindende tilmelding.

Ved tilmelding fra og med 2. maj:
Din tilmelding er efter 2. maj bindende. Det betyder, at vi regner med at du kan sejle i de angivne uger og planlægger efter det.

Der er maksimalt plads til 6 i hver båd og dermed 12 pr uge og i alt 48 over de 4 uger. Når der er indkommet tilmeldinger til 48 pladser kommer de efterfølgende på en venteliste. Det er muligt, at grænsen for, hvornår ventelisten begynder bliver ændret.

Venteliste

Det er i år gået meget stærkt med tilmeldingerne og antallet af tilmeldingerne er nu tæt på det antal, der kan sejle i de to gaffelriggere. Tilmeldinger der sendes nu vil derfor komme på en venteliste.

Vi regner med, at der vil blive plads til en del af dem, der kommer på ventelisten. Der er nogle muligheder for at øge bådkapaciteten, men vi kan ikke nu sige hvor meget og præcist hvordan. Da alle tilmeldinger indtil videre ikke er bindende, kan det være at nogle melder fra. Tøv derfor ikke med at melde dig til.  Hvis du melder dig til i en af de uger, hvor der er færrest tilmeldte, øger du chancen for at komme komme med på togtet. Se tilmeldinger pr uge her (klik).

Det var planen, at sætte besætningerne til bådene i juni og bede om bindende tilsagn i slutningen af maj. Det vil vi fremrykke, sådan at alle på ventelisten tidligere kan få besked om der er plads til dem på togtet. Hvis der tidligere er en afklaring, vil der komme besked ud herom.

Informationsmøde og anden information

Der bliver i marts/april holdt et informationsmøde om Sommertogt 2015. Dato bliver meddelt her på siden, i Sommertogtets facebook gruppe og med mail.
I juni vil der være et eller to møder til forberedelse af sommertogtet.

Du kan få information via Sommertogtets facebookgruppe og via mail: Se mere her.

Kontakt – spørgsmål

Hvis du har spørgsmål kan du skrive til info@sommertogt.dk [klik her]
eller skrive i formularen, som du finder her (Link til kontaktfomular)
Du kan også ringe til 40 40 43 44.

Billeder og beretninger fra tidligere sommertogter

Du kan her på hjemmesiden se billeder fra sommertogt 2014 [Billeder fra Sommertogt 2014]
Du kan også finde dagbogsbeskrivelser for hver dag på sommertogt 2014 [Indholdsfortegnelse over webloggen for 2014]

Du kan se billeder fra sommertogt 2013 ved et klikke her.

 

 

Sommertogt      (_HA03569)Sommertogt      (_HA03706)